κρίγια-γιόγκα

Κρίγια Γιόγκα! Η Γιόγκα της μακροβιότητας και της αναγέννησης, πρόκειται για την αρχέγονη γιόγκα της ψυχοσωματικής αυτό-θεραπείας.

Είναι πανάρχαια πρακτική επιστήμη που ενώνει τον έξω εαυτό (προσωπικότητα – Εγώ) με τον έσω εαυτό (Ανώτερο Εγώ-Ψυχή). Σχηματίζει μια γέφυρα επαφής-ένωσης του ανθρώπου με την πνευματική του υπόσταση.

Αποτελείται από αναπνευστικές ασκήσεις Πράνα Γιάμα (Prana Yama), σωματικές ασκήσεις Ασάνας (Asanas) και Νοητικές Ασκήσεις (κάθαρση του Νου).

Η Κρίγια Γιόγκα περιλαμβάνει τις πρώτες πέντε (5) βαθμίδες της Αστάνγκα Γιόγκα (Ashtanga Yoga) του Πατάντζαλι – (1) Γιάμα, (2) Νιγιάμα, (3) Αζάνα, (4) Πραναγιάμα, (5) Πρατιακάρα – και οδηγεί στη βαθύτατη ηθικοποίηση, κάθαρση και προετοιμασία του μαθητή.

Οι ασκήσεις της Κρίγια Γιόγκα αποσκοπούν:

  1. Στην ανανέωση και εξισορρόπηση των πρανικών ρευμάτων (ενέργεια) του οργανισμού μέσω ειδικών ασκήσεων ρυθμικής αναπνοής (πράνα γιάμα).
  2. Στην ενδυνάμωση και συνεργασία μυϊκού και νευρικού συστήματος, με στόχο την υγεία και την ευεξία, μέσω ασκήσεων του σώματος (ασάνας) σε συνδυασμό με την πνοή (πράνα γιάμα).
  3. Στην αποθεραπεία του οργανισμού από το άγχος και την κούραση, βοηθώντας στην τόνωση όλων των λειτουργιών του σώματος μέσω των ειδικών ασκήσεων χαλάρωσης.
  4. Στην απαλλαγή του Νου από φοβίες, έξεις και ανασφάλειες μέσω νοητικών ασκήσεων Σύγκρισης & Συγκέντρωσης, προσφέροντας στον ασκούμενο “ψυχική” κάθαρση.
  5. Στην προετοιμασία του ασκούμενου για τον Διαλογισμό (παρατεταμένη συγκέντρωση/στοχασμό) με στόχο τη μετάβαση στη “Βασιλική”, Ράτζα Γιόγκα (Raja Yoga).

Όπως αναφέρεται από τον Διδάσκαλο Νικόλαο. Α. Μαργιωρή, όσοι πέρασαν από τη σχολή της Κρίγια Γιόγκα αναγεννήθηκαν, θεραπεύτηκαν ψυχοσωματικά και τελειοποιήθηκαν.

 * * *

Υπεύθυνη διδασκαλίας: Ελένη Μαυράκη

› Ημερομηνίες: Από Οκτώβριο έως Ιούνιο!
› Ώρες: Πρωινό τμήμα: Δευτέρα & Τετάρτη 10:30 π.μ. – 11:45 π.μ.
› Απογευματινό τμήμα: Δευτέρα & Τετάρτη 18:30 μ.μ. – 19:45 μ.μ.
› Κόστος Συμμετοχής: 65 Ευρώ/Μήνα

› δυνατότητα και ιδιαίτερων μαθημάτων

 

logo υπογραφήςΟμακοείο Γλυφάδας 

Σχολή Εσωτερισμού, Γιόγκα και Εναλλακτικής Θεραπευτικής
Μετσόβου 19 (προέκταση της οδού Ανθέων)
166 74, Άνω Γλυφάδα

Υπεύθυνη Ομακοείου Γλυφάδας: Ελένη Μαυράκη

Τηλ: 2109636234    Κιν: 6944252437

Email: eleni@omakoeioglyfadas.gr
Official Website
Facebook
Youtube
Google Plus