Διαλογισμός

Το αρχαιότερο σύστημα της «κατανίκησης-υποταγής» του Νου από τον Υπερνού.

Μέσα στον Νου του ανθρώπου κρύβεται όλο το μυστήριο της ανθρώπινης φύσης. Συνείδηση, υπό-συνείδηση και υπέρ-συνείδηση είναι οι τρεις εκφάνσεις του Νου με τις οποίες ασχολείται η Ράτζα Γιόγκα (Raja Yoga).

Αντικειμενικό σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τον μαθητή στους μηχανισμούς των τριών παραπάνω καταστάσεων του Νου, μέσω νοητικών ασκήσεων, Νταράνα – Συγκέντρωση, Ντυάνα – Διαλογισμός/Στοχασμός και Σαμάντι – Θέωση, ώστε να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων αυτών, με απώτερο σκοπό την υπέρ-συνειδητή ανύψωση του ασκούμενου, θέτοντας έτσι σε λειτουργία άλλες «υπέρ-αισθήσεις» που διευρύνουν τη συνειδητότητα του και τον φέρνουν σε επαφή με άλλες δονήσεις της ύλης, όπως τον κόσμο των Αιτιών.

Οι ασκήσεις διαλογισμού της Ράτζα Γιόγκα υποτάσσουν τον Νου του ασκούμενου στο πνευματοψυχικό “Είναι του Ανθρώπου”, στο αθάνατο ΕΓΩ, που αντιπροσωπεύει το Τέλειο, το Αγαθό, το Κάλλος, την Αρμονία, την Αληθινή Αγάπη, το ίδιο το Θείο.

Όπως αναφέρεται από τον Διδάσκαλο Νικόλαο Α. Μαργιωρή, όσοι μπήκαν σε αυτόν τον κόσμο ήταν άσοφοι και έγιναν σοφοί. Ήταν ατελείς και έγιναν αληθινά τέλειοι. Ήταν ασεβείς και μεταβλήθηκαν σε θεοσεβείς. Ήταν άπιστοι για τα αόρατα, για τα πέραν των αισθήσεων και έγιναν μοναδικοί πιστοί της ανθρωπότητας. Βίωσαν την Αλήθεια.

* * *

Υπεύθυνη διδασκαλίας: Ελένη Μαυράκη

› Ημερομηνίες: Από Οκτώβριο έως Ιούνιο!
› Ώρες: Κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα 20:00 – 21:30
› Κόστος Συμμετοχής: 40 Ευρώ/Μήνα

 

logo υπογραφήςΟμακοείο Γλυφάδας 

Σχολή Εσωτερισμού, Γιόγκα και Εναλλακτικής Θεραπευτικής
Μετσόβου 19 (προέκταση της οδού Ανθέων)
166 74, Άνω Γλυφάδα

Υπεύθυνη Ομακοείου Γλυφάδας: Ελένη Μαυράκη

Τηλ: 2109636234    Κιν: 6944252437

Email: eleni@omakoeioglyfadas.gr
Official Website
Facebook
Youtube
Google Plus