Στο τμήμα της Εσωτερικής Φιλοσοφίας παραδίδονται ομιλίες κάθε μήνα με διαφορετικές θεματικές ενότητες που στοχεύουν να φέρουν τον Άνθρωπο πιο κοντά στην Αληθινή του Φύση, στη Σχέση του με το Σύμπαν και στα Απόκρυφα μυστικά της Δημιουργίας!

 

“Ενδοσκοπούμε Φιλοσοφούντες”

Αφορά την εσωτερική επιστήμη της μελέτης και εμπέδωσης όλων εκείνων των θεωριών και πρακτικών που αποσκοπούν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Ασχολείται με όλα εκείνα τα θέματα που προβληματίζουν τον άνθρωπο πέραν των πέντε αισθήσεων και του συνειδητού νου. Δίνει απαντήσεις για την προέλευση της ψυχής και για την σχέση της με το Θείο. Περιγράφει την διάταξη των εσωτερικών διαστάσεων της δημιουργίας και τους νόμους που την διέπουν (κοσμογονία-οντογονία).

Η εσωτερική γνώση των κόσμων και των όντων (αποκρυφολογία) συνδυάζεται με την πρακτική μέθοδο ανύψωσης του νου (διαλογισμός-μυστικισμός) με την οποία ο αναζητητής μπορεί να προσεγγίσει την αλήθεια και να πραγματώσει τον Ανώτερο του Εαυτό.

 

Θεματολογία 2018 – 2019

                                                                                                                                                                      «Ο Αποσυμβολισμός της Ελληνικής Μυθολογίας»
«Η Ελληνική Μυθολογία γαλούχησε τον λαό μας άνω από 3.000 χρόνια, συνέβαλε δε ως φωτισμένη οδηγός στην θρησκευτική και φυλετική ένωση του λαού των Ελλήνων. Ταυτόχρονα, τον κράτησε κοινωνικά απελευθερωμένο μέσα σ’ αυτές τις χιλιάδες χρόνια από βαριές και χαμηλές προλήψεις και δεισιδαιμονίες που πίεζαν αφόρητα άλλους λαούς εκείνη την εποχή.Η Ελληνική Μυθολογία περιλαμβάνει όλες τις αρχαίες παραδόσεις της φυλής μας και έγινε η εθνικοθρησκευτική μας κολυμβήθρα που μέσα της βαπτίσθηκαν οι αλλεπάλληλες γενιές μας οι οποίες σχημάτισαν τον απαράμιλλο φιλελεύθερο Ελληνικό πολιτισμό που μέχρι σήμερα φωτίζει και στολίζει το ανθρώπινο γένος.

Η Ελληνική Μυθολογία υπήρξε σωστός δάσκαλος για τον άνθρωπο, τον απελευθέρωνε από φοβίες και από άλλες ανάξιες ειδωλολατρικές πιέσεις, που έφεραν σ’ άλλους σύγχρονους λαούς την πλήρη αποσύνθεση και την φυλετική διάλυσή τους».

Νικόλαος Α. Μαργιωρής

 

                                         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

› Ημερομηνία : Δευτέρα 12/11/2018
   Θέμα          : «Τι είναι ο Μύθος; – Σχέση Νου και Μύθου – Μύθος και σύμβολο»
  Ώρες           :
20.00 μ.μ. – 22.00 μ.μ.

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

*** Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί την σχέση Νου και Μύθου.
*** Ελάτε να αποσυμβολίσουμε την Ελληνική Μυθολογία, να ανακαλύψουμε το ύψος της Σοφίας που μέσα τους οι μύθοι περιλαμβάνουν και να διαπιστώσουμε πόσο πολύτιμη είναι αυτή η Σοφία μέχρι σήμερα, στους δικούς μας σύγχρονους καιρούς…

Κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα, ώρες 20.00 μ.μ. – 22.00 μ.μ.

Κόστος 15 ευρώ ανά μάθημα

 

logo υπογραφήςΟμακοείο Γλυφάδας 

Σχολή Εσωτερισμού, Γιόγκα και Εναλλακτικής Θεραπευτικής
Μετσόβου 19 (προέκταση της οδού Ανθέων)
166 74, Άνω Γλυφάδα

Υπεύθυνη Ομακοείου Γλυφάδας: Ελένη Μαυράκη

Τηλ: 2109636234    Κιν: 6944252437

Email: eleni@omakoeioglyfadas.gr
Official Website
Facebook
Youtube
Google Plus