ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΙΑΤΣΟΥ & ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΩΝ (Α' ΜΕΡΟΣ)

Image
Το σεμινάριο Κινέζικο Σιάτσου και Κινησιολογία των Μεσημβρινών για τις πιο διαδεδομένες παθήσεις, θα λειτουργήσει ως εργαστήριο στο οποίο θα εξετασθούν διεξοδικά 15 ασθένειες που προέρχονται κυρίως από την διατάραξη του Νευρικού συστήματος λόγω των υπερβολικών πιέσεων στη σύγχρονη εποχή.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πρωτόκολλα – φόρμες οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρεις οδηγίες και σκίτσο-παρουσιάσεις.
Η θεραπευτική αγωγή που θα διδαχθεί αφορά στην κινησιολογία των μυών που αντιστοιχούν στα κανάλια – μεσημβρινούς, στο Κινέζικο Σιάτσου δηλαδή τον ακριβή προσδιορισμό των μεσημβρινών που σχετίζονται με την κάθε ασθένεια. Τέλος ειδικές συνταγές βοτάνων και αιθέριων ελαίων που επιδρούν θεραπευτικά ανά περίπτωση.
Η αρχαία θεραπευτική μέθοδος που είναι γνωστή ως Σιάτσου έχει εξελιχθεί από τις ίδιες ρίζες με την ανατολική τέχνη του βελονισμού. Η ιατρική της ανατολής θεωρεί ότι το σώμα λειτουργεί με βάση την ενέργεια Κι, και όχι με τον μηχανικό τρόπο που μας είναι πιο γνωστός στην δύση.
Η ζωτική ενέργεια που είναι γνωστή ως Κι ή Τσι διατηρεί το σώμα μας σε λειτουργία και κίνηση. Η κύρια πηγή του Κι, είναι το συμπαντικό Κι το οποίο υπάρχει παντού γύρω μας και παρέχει την ζωή σε όλα τα έμβια όντα. Άλλες πηγές του Κι είναι ο αέρας που αναπνέουμε και οι τροφές που τρώμε.
Image
Image
Για έναν θεραπευτή της ανατολικής ιατρικής η ποιότητα της ενέργειας Κι εξαρτάται από την ισορροπία νοητικής,συναισθηματικής, σωματικής και πνευματικής κατάστασης του ατόμου. Όταν υπάρχει αρμονία ανάμεσα σε αυτά τα επίπεδα είμαστε υγιείς.
Όταν όμως υπάρχει διαταραχή ισορροπίας σε οποιοδήποτε από αυτά τα επίπεδα, είτε οφείλετε σε συναισθηματικό τραύμα είτε σε κάποιο ιό, θα αλλάξει την γενική ισορροπία μας και τότε το σώμα θα αγωνιστεί να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.
Οι συνεχείς προσπάθειες του σώματος να προσαρμόζεται στις αλλαγές κουράζουν το Κι του οργανισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί αρμονικά ανάμεσα στις λειτουργίες του νου, του σώματος και των συναισθημάτων μας γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αρρώστια.
Το σύστημα αγωγής που είναι γνωστό ως Σιάτσου επηρεάζει θεραπευτικά το Κι του αποδέκτη. Ο θεραπευτής ασκεί πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος που βρίσκονται πάνω στα λεγόμενα κανάλια του Κι (μεσημβρινοί), κάνοντας κατάλληλους χειρισμούς στα σημεία πίεσης. Μπορούμε να δυναμώσουμε να καταπραΰνουμε ή να διασκορπίσουμε το Κι, αποκαθιστώντας την ομαλή ροή στο σώμα, να περιορίσουμε τα συμπτώματα και τέλος να επαναφέρουμε την υγεία.

Διδακτέα Υλη – Ενότητες

1. Πως λειτουργεί το Σιάτσου…

2. Οι λειτουργίες των οργάνων.
Η ολιστική προσέγγιση της ανατολικής ιατρικής διαπιστώνεται στην ευρύτερη ερμηνεία που δίνει στις λειτουργίες των οργάνων π.χ. για τον γιατρό της δύσης τα νεφρά μεταβολίζουν το νερό, για τον ολιστικό θεραπευτή τα νεφρά συνδέονται με τις ενέργειες των οστών του εγκεφάλου της θέλησης και της μνήμης…..

3. Γιν και Γιανγκ.
Η ισορροπία του Γιν Κι και του Γιανγκ Κι μέσα στο σώμα είναι καθοριστική για την υγεία.

4. Πως επαναφέρουμε την ισορροπία Γιν και Γιανγκ

5. Κινησιολογία των μεσημβρινών.
Τεχνικές διάνοιξης των μεσημβρινών επιδρώντας κινητικά στους αντίστοιχους μύες…..

6. Ποια είναι τα αίτια των ασθενειών;
Σύμφωνα με την ανατολική ιατρική τα αίτια των ασθενειών εμπίπτουν σε τρείς κατηγορίες εσωτερικά (συναισθήματα), εξωτερικά (καιρός) και άλλα αίτια όπως μικρόβια, δηλητήρια, τραύματα, διατροφή και επιδράσεις φαρμάκων.

7. Πως αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα των κάτωθι ασθενειών…

8. Οι ασθένειες που θα εξεταστούν διεξοδικά:
Υπερκόπωση, λιποθυμία, χρόνιοι πονοκέφαλοι, κρίσεις πανικού, άγχος και ανησυχία, κατάθλιψη και αϋπνία, σοκ, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, υποτροπιάζουσα γρίπη, ιγμορίτιδα, πονόλαιμος, άσθμα, βρογχίτιδα, αδύναμη πέψη – ανορεξία, πόνοι περιόδου .

Σημείωση: Θα ακολουθήσει και δεύτερο σεμινάριο για την ολοκλήρωση των 35 συνολικά συχνότερων παθήσεων της σύγχρονης εποχής του οποίου η ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς…

* * *

Ημερομηνία:
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ώρες:
10:00 – 17:00

Κόστος:
60 Ευρώ

Υπεύθυνη σεμιναρίου:
Ελένη Μαυράκη