.

Πως ξεκίνησαν όλα… Λίγα λόγια για μας

   «Η αλήθεια, όσο μεγάλη κι αν είναι, είναι ταυτόχρονα πολύ απλή και πάρα πολύ κοντά μας.»

   Νικόλαος Α. Μαργιωρής.

Αυτό πρέσβευε ο Δάσκαλός μου και αυτό μας δίδαξε μέσα από το έργο του – προφορικό και συγγραφικό – αλλά κυρίως μέσα από την ίδια τη ζωή του…

 

Υπήρξε ολοφώτεινο, ζωντανό παράδειγμα τελειότητας και αρμονίας, σοφίας και δικαιοσύνης. Υπήρξε για εμάς, τους μαθητές, η ενσάρκωση της αληθινής Αγάπης. Αγάπησε τον άνθρωπο αληθινά, καταλυτικά, όπως ένας Αληθινός Δάσκαλος της Σοφίας. 

 

Ότι με την Κρυστάλλινη του Αύρα άγγιζε, εύρισκε την ισορροπία και την τάξη. Όπου την λαμπερή ακτινοβολία του διοχέτευε, αποκαθιστούσε την υγεία – σωματική / νοητική – …απομάκρυνε δια παντός την αρρώστια – δυσαρμονία.

 

Ήταν ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΝΟΥΣ στην γήινη ζωή του… το ΤΕΛΕΙΟ παράδειγμα για όλους εμάς τους συνεχιστές του σπουδαίου ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.

 

Μπορεί ο καθένας να γνωρίσει τον Δάσκαλό μου, μέσα από τα βιβλία του, είπε και έγραψε όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Άφησε σημαντική πνευματική παρακαταθήκη. «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΥ» ονομάστηκε από τους νεοέλληνες… για μένα είναι πάντα ο Δάσκαλός μου, οδηγός στην εσωτερική μου αναζήτηση και μεγάλο στήριγμα στον εξωτερικό κύκλο ζωής.

 

Συνάντησα το δάσκαλό μου την άνοιξη του 1990. Μάρτιος ήταν θυμάμαι…

 

Στο Ομακοείο Αθηνών ήταν η έδρα του, εκεί τον άκουσα πρώτη φορά να διδάσκει. Το μάθημα αφορούσε το Νόμο του Κάρμα.

 

Η ανάλυση του Νόμου του Κάρμα από έναν αληθινό Μύστη, όπως ήταν ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ ήταν για μένα ανατρεπτικό γεγονός, ήταν σταθμός που άλλαξε την πορεία μου μέχρι και σήμερα.

 

Η αγάπη του και η υπομονή του προς τους μαθητές του υπήρξε παραδειγματική. Χάριζε απλόχερα την απαράμιλλη Σοφία του όσο ήταν σαρκωμένος στο φυσικό μας πεδίο… αλλά και σήμερα, πολλά χρόνια μετά τη μετάστασή του διδάσκει και καθοδηγεί από την άλλη πλευρά…

 

                                                                        Με Αγάπη Ελένη Μαυράκη.