Νικόλαος Α. Μαργιωρής.

"Σας αφείνω παρακαταθήκη Αγάπη, Συγχώρενση και Ζώντα Άρτον"

Νικόλαος Α. Μαργιωρής  

Λίγα λόγια για Τον Δάσκαλο

 

Ο Νικόλαος Α. Μαργιωρής γεννήθηκε στη νήσο Σάμο στις 15 Δεκεμβρίου 1913. Σε ηλικία 13 ετών πέρασε για πρώτη φορά σε Σαμάντι – Φώτιση.

Εκπαιδεύτηκε στην Ινδία και στο Θιβέτ για πολλά χρόνια (σχεδόν 13) όπου μυήθηκε στα συστήματα της Γιόγκα και στα μυστήρια της Ανατολικής Φιλοσοφίας.

 


Επιστρέφοντας στην Αλεξάνδρεια όπου ζούσε, ο νεαρός Διδάσκαλος άρχισε να διδάσκει σε πνευματικούς κύκλους της πόλης.

 

Το 1958 εγκατέλειψε με την οικογένεια του την Αίγυπτο και ήρθε στην Αθήνα ξεκινώντας μια νέα ζωή. Εδώ δίδαξε την εσωτερική αλήθεια σε διάφορους πνευματικούς χώρους, λέγοντας ότι «όπου πέφτει ο προβολέας του Εσωτερισμού έρχεται η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η ευλογία του Θεού».

 

Το 1972 ίδρυσε το σωματείο «Ευσεβείς Προσκυνητές του Άκτιστου Φωτός ο Άγιος Πατάπιος».

 

Το 1976 ίδρυσε το πνευματικό σχολείο του «Ομακοείο Αθηνών», Σχολή Μεταφυσικής Φιλοσοφίας και Γιόγκα. Σε αυτό δίδαξε την Εσωτερική Φιλοσοφία, την μέθοδο ανύψωσης του νου στην υπέρ-συνείδηση (Ράτζα Γιόγκα) την ψυχοσωματική θεραπεία (Κρίγια Γιόγκα) κ.ά. Επίσης δίδαξε την Εσωτερική και Εναλλακτική θεραπευτική του μέθοδο.

 

Από το 1970 άρχισε την συγγραφική του δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 33 τίτλους βιβλίων, 33 τίτλους μελετών και 7 κλάδους της Μεταφυσικής Επιστήμης με έντυπα μαθήματα, υπό τον γενικό τίτλο «Εσωτερικό κλειδί». Επίσης εξέδωσε 48 τεύχη του περιοδικού «Ομακοείο».

 

Στις 6 Μαΐου του 1993, στη μεγάλη πανσέληνο των Μυστών, η ψυχή του αναχώρησε για τα Ηλύσια Πεδία, αφήνοντας πίσω τεράστιο πνευματικό έργο και έναν πυρήνα μαθητών για την συνέχιση του έργου του.

 

Ήθελε να προσφέρει στο σημερινό άνθρωπο ένα ασφαλές και ταχύ σύστημα εσωτερικής καλλιέργειας και πνευματικής ανάπτυξης, το οποίο ενώνει όλες τις παρακαταθήκες των μεγαλύτερων πνευματικών ταγών της ανθρωπότητας.

 

Πίστευε πως το Ομακοείο θα γίνει φυτώριο υγιών Εσωτεριστών και οι μαθητές του θα αξιωθούν να γίνουν δάσκαλοι-οδηγοί της νέας γενιάς.