ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΙΑΤΣΟΥ & ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΩΝ (Β' ΜΕΡΟΣ)

Image

Όλες οι ασθένειες μεταφέρουν κρυφά μηνύματα. Αναρωτηθήκαμε ποτέ, τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε; Που πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε; Τι συμβαίνει στα θέλω μας που δεν τολμάμε να εκφράσουμε;

Η απάντηση είναι κοινή. Βυθίζονται στα βάθη του είναι μας, στις αποθήκες του ψυχισμού μας.

Όταν αυτές οι αποθήκες γεμίσουν ασφυκτικά τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες μας σπάνε τις πόρτες και ξεχύνονται στην ψυχολογική μας κατάσταση και στο σώμα μας, μεταφέροντας ένα κρυφό μήνυμα.

Θυμάστε τότε που είχατε κατακλυστεί από πανικό και με δυσκολία συγκρατήσατε την ψυχραιμία και τις κραυγές σας; Και εκείνες τις στιγμές που το κλάμα σας ανέβηκε σαν κόμπος στο λαιμό αλλά καταφέρατε να καταπιείτε τα δάκρυα σας ή τις διαμαρτυρίες σας; Όλοι έχουμε να θυμηθούμε παρόμοιες στιγμές.

Τι έγιναν όμως τα δάκρυα που δεν κύλησαν, οι κραυγές που δεν ακούστηκαν, οι πόθοι που δεν εκφράστηκαν, τα παράπονα που δεν ειπώθηκαν ; Χάθηκαν; Για την ψυχολογία η απάντηση είναι ένα στρογγυλό όχι.

Η φυσική επισημαίνει πως τίποτα, μα τίποτα δεν χάνεται στη φύση, άσχετα αν εμείς το ονομάζουμε δάκρυ, γέλιο, σκέψη, επιθυμία, φως, θερμότητα ή ηλεκτρομαγνητισμό όλα μπορούν να θεωρηθούν ενέργεια. Και η ενέργεια ποτέ δεν χάνεται. Μπορεί μόνο να μεταλλαχθεί.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι μεγάλες ανακαλύψεις περί ψυχοσωματικής ιατρικής η οποία επιβεβαιώνει πως συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες που συγκρούονται μέσα μας και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν γίνονται τελικά οι Μυστικοί Συνωμότες που μαζί με τους διάφορους νοσογόνους παράγοντες, καταβάλουν το αμυντικό μας σύστημα. Η πανάρχαια εμπειρική γνώση των λαών δεν έτρεφε καμιά αμφιβολία για την σχέση της λύπης με την ασθένεια.

Image
Image

Οι Σαμάνοι, οι αρχαίοι Ασκληπιάδες και οι θεραπευτές άλλων εποχών γνώριζαν πως οι ψυχικές καταστάσεις είχαν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας και είχαν ήδη παρατηρήσει πως συγκεκριμένα αρνητικά συναισθήματα είχαν την τάση να μετατρέπονται σε εξίσου συγκεκριμένες ασθένειες. Το βέβαιο είναι πως όσο πιο έντονα τα συναισθήματα, οι ανάγκες και οι επιθυμίες, ιδίως όταν παραμένουν ανέκφραστες, τόσο βαθύτερα τα αχνάρια που αφήνουν μέσα μας και αργά ή γρήγορα θα βρουν μία χαραμάδα να ξεγλιστρήσουν στο φως. Είτε ως νεύρωση είτε ως σωματική ασθένεια. Ο Ντήπακ Τσόπρα στο βιβλίο του «Κβαντική θεραπεία» μιλάει για χαρούμενο και λυπημένο στομάχι, για φοβισμένα νεφρά και θυμωμένο συκώτι εξηγώντας ότι τα συναισθήματα μας διαποτίζουν κάθε όργανο, μόριο και κύτταρο του σώματος μας. Εξασκώντας χρόνια την ψυχοσωματική ιατρική σας παραθέτουμε αυτό το σεμινάριο προκειμένου να μοιραστούμε μαζί σας την πολυετή πείρα μας

Διδακτέα ύλη του σεμιναρίου

Πρώτη Ενότητα – Κινησιοθεραπεία

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου αφορά στη τεχνική της κινησιοθεραπείας. Θα παρακολουθήσουν συμμετέχοντας οι σπουδαστές όλο τον κύκλο ενεργοποίησης των 14 βασικών μεσημβρινών (ζωτικών οργάνων) με την ορθή κινησιολογία που αντιστοιχεί στο κάθε όργανο προκειμένου να αποβάλουμε το αρνητικό αίτιο που μπλοκάρει την λειτουργία του. Έτσι ολοκληρώνοντας όλο τον κύκλο της κινησιοθεραπείας και των 14 βασικών οργάνων συντελούμε θετικά στην απαλλαγή των εσωτερικών αιτιών της ασθένειας, και ανοίγουμε τον δρόμο για την ανακούφιση και τη θεραπεία του βαθύτερου πυρήνα απ’ όπου προέκυψε το πρόβλημα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε ασθένεια όποια μορφή και αν έχει είναι πάντα μία κραυγή για αγάπη.

Δεύτερη Ενότητα – Κινέζικο Σιάτσου
Κινέζικο Σιάτσου για τη θεραπεία των κάτωθι ασθενειών

– Δυσκοιλιότητα
– Διάρροια
– Κυστίτιδα
– Κακή κυκλοφορία (κρύα χέρια-πόδια)
– Αιμορροΐδες
– Γεννητικό σύστημα (πόνοι περιόδου, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, εμμηνόπαυση)
– Μειωμένη σεξουαλική ζωτικότητα
– Οστά και αρθρώσεις
– Αρθρίτιδα (πόνοι στον αυχένα, ώμους, αγκώνες, χέρια, καρπούς, γοφούς, οσφυϊκή χώρα, γόνατα, αστραγάλους)
– Οσφυαλγία, Ισχιαλγία
– Μυϊκές κράμπες
– Αισθητήρια όργανα (ενοχλήσεις ματιών και ωταλγία)

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 25 Απριλίου 2015, 10:00πμ – 5:00μμ

Κόστος Συμμετοχής:
60 Ευρώ

Υπεύθυνη σεμιναρίου:
Ελένη Μαυράκη