Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική-Κινησιολογία Μεσημβρινών

Image

 

Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική-Κινησιολογία Μεσημβρινών για τις πιο διαδεδομένες παθήσεις.

Η Ιατρική της Ανατολής θεωρεί ότι το σώμα λειτουργεί με βάσει την ενέργεια Κι και όχι με τον μηχανικό τρόπο που μας είναι γνωστός στην Δύση.
Η Ζωτική ενέργεια που μας είναι γνωστή ως Κι ή Τσί διατηρεί το σώμα μας σε λειτουργία και κίνηση. Η κύρια πηγή του Κι είναι το Συμπαντικό Κι το οποίο παρέχει την ζωή σε όλα τα έμβια όντα. Άλλες πηγές του Κι είναι ο αέρας που αναπνέουμε και οι τροφές που καταναλώνουμε. Για ένα θεραπευτή της Ανατολικής Ιατρικής η ποιότητα του Κι εξαρτάται από την ισορροπία της νοητικής- συναισθηματικής,σωματικής και πνευματικής κατάστασης του ατόμου. Οταν υπάρχει αρμονία σ´αυτα τα επίπεδα είμαστε υγιείς. Οταν όμως υπάρχει διαταραχή ισορροπίας σε οποιοδήποτε από αυτά τα επίπεδα είτε οφείλεται σε συναισθηματικό τραύμα ή σε κάποιο ιό, θα αλλάξει την γενική ισορροπία μας και τότε το σώμα θα αγωνιστεί να προσαρμοστεί στην νέα κατάσταση. Οι συνεχείς προσπάθειες του σώματος να προσαρμόζεται στίς αλλαγές κουράζουν το Κι του οργανισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί αρμονικά στις λειτουργίες του Νού του Σώματος και των Συναισθημάτων μας, γεγονός που φέρει ως αποτέλεσμα την ασθένεια.
Το σύστημα αγωγής που θα παρουσιάσουμε στο σεμιναριο (Κινησιολογία -Μεσημβρινών) επηρεάζει θετικά τον αποδέκτη. Ο θεραπευτής κινεί κατάλληλα τους μύες που αποτελούν ζευγάρια των Μεσημβρινών.
Με αυτό τον τρόπο αποκαθιστούμε την ομαλή ροή του Κι περιορίζοντας τα δυσάρεστα συμπτώματα, επαναφέροντας τήν υγεία ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνουμε τα αρνητικά συναισθήματα που είναι κρυμμένα βαθειά μέσα στούς μύες σε όλο το μυικό σύστημα.

 

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 11:00πμ – 4:00μμ

Κόστος Συμμετοχής:
60 Ευρώ

Υπεύθυνη σεμιναρίου:
Ελένη Μαυράκη