ΆΡΘΡΑ

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Image

Στην Αρωματοθεραπεία τα αιθέρια έλαια αποτελούσαν ανέκαθεν μέρος της κουλτούρας όλων των αρχαίων πολιτισμών. Η χρήση τους από το μακρινό παρελθόν μέχρι και σήμερα συντελεί στις καθημερινές συνήθειες υγιεινής, ομορφιάς, τόνωσης και χαλάρωσης του σώματος.

Παρά το γεγονός ότι τα αιθέρια έλαια δεν μπορούν να έχουν τόσο άμεσα αποτελέσματα όσο τα φάρμακα, έχει αποδειχθεί ότι η μακροχρόνια χρήση τους σε δερματικά προβλήματα έχει πολύ καλά αποτελέσματα, όχι μόνο στη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη των ασθενειών και την σωστή συντήρηση του δέρματος.

Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από το φυτικό βασίλειο, αποτελούν την καθαρή ουσία και εκδηλώνουν την λεπτότερη ποιότητα ενέργειας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε φυτού.

Η γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και η σωστή δοσολογία σε επίπεδο αραίωσης αλλά και ανάμιξης, δύο ή και περισσοτέρων αιθέριων ελαίων, βοηθά τον εναλλακτικό θεραπευτή στην ολιστική αντιμετώπιση των ασθενειών.

Η Αρωματοθεραπεία είναι μέρος της εκπαίδευσης των μαθητών της θεραπευτικής σχολής του Ομακοείου Γλυφάδας.
Χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια σε συνδυασμό με τα χειροπρακτικά συστήματα Αρχαίας Ελληνικής μάλαξης και Σιάτσου.

Η χρήση των μαλάξεων ενεργοποιεί τις νευρικές απολήξεις και προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, αυτό συνεπάγεται ταχύτερη απορρόφηση των αιθέριων ελαίων από τον οργανισμό.
Το αιθέριο έλαιο μετά την τοποθέτηση του στο δέρμα απορροφάται πλήρως σε επτά έως δέκα λεπτά.
 

Σας παραθέτουμε ορισμένα παραδείγματα Αρωματοθεραπείας:

Προβλήματα περιόδου και κύστες στις ωοθήκες Προβλήματα πεπτικού συστήματος

Σε 50 ml νυχτολούλουδο (λάδι) βάζουμε:
6 σταγόνες Ιλανγκ Ιλανγκ
5 σταγόνες Φενελ
3 σταγόνες Κυπαρίσσι
5 σταγόνες Γκαλβάνιο

Σε 50 ml Λάδι
5 σταγόνες Μέντα
5 σταγόνες Φενελ

Κατακράτηση υγρών

Πρώτες βοήθειες:

Σε 50 ml Λάδι
20 σταγόνες Μπαχάρι

– Για κοψίματα τσιμπήματα εντόμων καψίματα χρησιμοποιούμε καθαρό αιθέριο έλαιο Λεβάντας ή Μαλαλεύκας στο σημείο του προβλήματος.
– Για διαστρέματα και μελανιάσματα χρησιμοποιούμε Λεβάντα.